Адвокат Грабчук О.В.

Адвокат Житомир, юрист Житомир

Зв'яжіться з нами
067-994-23-34, 063-942-61-48

Захист прав людини в порядку адміністративного судочинства (КАСУ)

   Всі правовідносини, що виникають в країні та регулюються положеннями чинного законодавства, умовно можна поділити на:
Приватно – правові
Публічно – правові.
   Так, до приватно – правових, належать правовідносини, що виникають між фізичними особами; між фізичними та юридичними особами, між юридичними особами. У випадку порушення прав тієї чи іншої сторони – вони порушуються рівним учасником. Тобто, Ви та інша сторона, з якою у Вас виникли правовідносини маєте рівні права та обов’язки, маєте рівні можливості при захисті своїх порушених та оспорюваних прав, має однаково доводити всі обставини на яких ґрунтується вимога по відношенню до іншої сторони.
  Приватно – правові спори, що виникають між рівними учасниками правовідносин, вирішуються в порядку цивільного судочинства, тобто розглядаються судами, відповідно до положень, визначених Цивільним процесуальним кодексом України (ЦПКУ).
  Публічно – правовим, ми називаємо відносини, що виникають між фізичними/юридичними особами та державою. Зокрема, це спори щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб’єкта владних повноважень; щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, тощо. Якщо у Вас виник спір з іншою стороною правовідносин, то тут вже важко говорити про рівність, оскілки суб’єкти владних повноважень все-таки мають переваги, яких не мають прості громадяни. Саме тому, такі спори розглядаються в порядку адміністративного судочинства, відповідно до Кодексу адміністративного судочинства (КАСУ).
   Якщо у Вас виник спір із суб’єктом владних повноважень або Вам потрібно оскаржити прийняте таким суб’єктом рішення, його дії або бездіяльність, адвокати та юристи в Житомирі допоможуть Вам в цьому. Яку допомогу ми можемо надати:
— Зробити адвокатські запити для отримання необхідної інформації від суб’єкта владних повноважень, котрий порушив Ваші права;
— Оскаржити дії суб’єкта владних повноважень до вищого керівництва (позасудове оскарження);
— Скласти адміністративний позов та подати його до суду для оскарження дій суб’єкта владних повноважень в судовому порядку;
— Подати скарги та заперечення на дії суб’єкта владних повноважень;
— Супроводжувати справу в судах всіх інстанцій;
— Оспорювати рішення суду, шляхом написання апеляційних та касаційних скарг, тощо.
   Якщо Вам необхідна допомога – Ви можете звернутись до адвокатів та юристів Юридичної компанії адвоката Грабчука. Ми докладемо максимум зусиль для досягнення потрібного Вам результату.