Адвокат Грабчук О.В.

Адвокат Житомир, юрист Житомир

Зв'яжіться з нами
067-994-23-34, 063-942-61-48

Адвокат в Житомирі по ст. 191 КК України

   Стаття 191 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.
    При цьому, даний злочин може бути вчинений в трьох різних формах:

  • Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні;
  • Розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні;
  • Привласнення, розтрата чи заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

    Особа може привласнити чи розтратити чуже майно, яке було ввірене їй чи перебувало в її законному віданні (знаходилось на законних підставах і яким вона розпоряджалась, управляла, зберігала тощо). При привласненні особа вчиняє дії, які призводять до обернення майна на свою, особисту користь, а при розтраті майно обертається на користь третьої особи. Таке обернення може проявлятись у вигляді відчуження іншим особам, дарування, обмін на щось та ін.
   При вчиненні злочинних дій (привласнення, розтрата, заволодіння чужим майном) службова особа зловживає своїм службовим становищем. При цьому, така особа повинна виконувати функції представників органів влади, організаційно-розпорядчі або адміністративно-господарські функції.
   Отже, дана категорія справ є нелегкою. Адвокат, здійснюючи захист у справах по ст. 191 КК України, повинен чітко визначити, чи є підзахисний службовою особою, чи наявні в його діях ознаки привласнення, розтрати або заволодіння, в чому саме проявились такі дії, якими саме функціями був наділений при цьому підзахисний.
   Дуже часто така категорія справ пов’язана з необхідність призначення і проведення судової економічної експертизи. Оскільки предметом злочину  виступають грошові кошти. У зв’язку з чим обсяг роботи адвоката є досить великим: необхідно зібрати певні фінансові документи для експертного дослідження, по можливості їх вивчити та проаналізувати, надати їх експерту на дослідження тощо.
   Адвокат по ст.191 КК України в Житомирі зможе вивчити матеріали такої справи, зробити їх аналіз на момент доведення вини клієнта у вчиненні даного злочину. Адвокати Юридичної компанії адвоката Грабчука зможуть проаналізувати, чи являється клієнт службовою особою, якими саме повноваженнями він був наділений та чи наявні в його діях ознаки ст. 191 КК України.
   Якщо Вам необхідна допомога адвоката в Житомирі по ст. 191 КК України – звертайтесь по тел.: 067-994-23-34.